Belgen voelen zich minder gelukkig door de coronacrisis. Dat blijkt uit de cijfers van het Nationaal Geluksonderzoek van UGent en NN. Extra spanning voelen in deze periode is normaal. Door goed voor je lichaam te zorgen, hou je deze spanning al snel binnen de perken. Laat je eens verwennen met een ontspannende massage en kom volledig tot rust.

Waarom een massage?

Bij een massage komt het gelukshormoon oxytocine vrij. Dit stofje bevordert de sterkte van je immuunsysteem en verlaagt stress symptomen zoals een hoge bloeddruk en hartslag. Het maakt je rustig en laat je spieren ontspannen. 

Welke massages bij stress?

Er zijn veel verschillende soorten massages. Maar welke massages zijn het beste tegen spanning en stress? Wij sommen ze voor je op.

Relaxatiemassage

Dankzij de combinatie van techniek, geuren van oliën en ontspannende muziek ervaar je tijdens de relaxatiemassage een moment van rust waarbij je zowel je lichaam als geest verwent.

Balinese massage

Tijdens deze ritmische, stevige en ontspannende massage stimuleren we de stroom van bloed en zuurstof in je lichaam. Op die manier ontstaat er een diepe ontspanning en kan je niets anders doen dan genieten.

Rug-, schouder- en nek massage

Je gespannen voelen kan zich al snel uiten tot lichamelijke klachten zoals rug-, schouder- en nekpijn. Met deze massage pakken we de pijnpunten en spierverharding aan met warme oliën die je huid onmiddellijk binnendringen.

Shiatsu massage

In een vorig artikel vertelden we je al dat een Shiatsu behandeling je kan helpen bij een burn-out. Bij deze drukpuntmassage combineren we tast- en druktechnieken met relaxatietechnieken, stretching en massage.

Bamboe massage

Een bamboe massage helpt je om krampen te verlichten, maar het werkt ook tegen vermoeidheid en stress. Met houten acupressuur sticks en aanrakingen van de handen laten we spanningen verdwijnen en de rust terugkeren naar je lichaam.

Laat je verwennen

Wil je graag een massage maar weet je niet welke? We helpen je graag. Tijdens een intakegesprek bespreken we samen welke massage het meest geschikt is voor waar jij op dat moment behoefte aan hebt.