5 Tips Om Je Huid Te Herstellen Na De Zomer

De zomervakantie loopt stilaan ten einde. De meesten onder ons hebben een mooi tintje gekregen, maar de zon kan ook veel schade hebben aangericht. Je huid kan gedehydrateerd zijn waardoor ze er droog, rimpelig en ouder uitziet. Tijd voor je huid om op vakantie te gaan. 

Symptomen van een gedehydrateerde huid:

Rimpeltjes
Rode vlekken
Schilfers
Trekkerig en droog gevoel
Zwarte puntjes en/of acne

Gelukkig zijn er enkele simpele dingen die je kan doen om deze huidveroudering tegen te gaan. 

 

Scrub de dode huidcellen weg

Door te scrubben, verwijder je dode huidcellen van je huid. Je huid wordt hierdoor glad en schoon en de verzorgende crèmes kunnen beter hun werk doen. Let er wel op dat de scrub niet te ruw is. Je huid is al beschadigd en je wil het niet verder beschadigen. Kies daarom voor een zachtere scrub zoals een phytoactive scrub. Smeer daarna je huid in met een vochtinbrengende crème. 

Smeren, smeren, smeren

Door veel zon, hoge temperaturen, airco, chloor, zeewater en insectenspray heeft je huid veel vocht verloren. Het is dus belangrijk ze opnieuw te hydrateren. Gebruik hiervoor een vochtinbrengende crème en eventueel een herstellend serum. 

Bescherm je huid nog steeds tegen de zon

Ook na de vakantie blijven we nog steeds blootgesteld aan het zonlicht. Daarom is het belangrijk je huid te blijven beschermen tegen de zon. UV-shield is altijd een uitstekende keuze.

Zorg voor een gezonde levensstijl

Dat gezond eten goed is voor je huid, dat wist je misschien al. Blijf dit ook zeker doen na de zomer. De vitaminen en mineralen helpen je huid weer herstellen. Drink ook voldoende water.
Daarnaast zorg je best voor een goede nachtrust, want de huid herstelt zich vooral ‘s nachts. 

Kies voor een deugddoende huidbehandeling

Met een vaste routine en de juiste huidbehandeling blijft je huid het langst gezond. Dat schreven we al in een vorig artikel. Bij Moments4u geloven we sterk in een huidverzorging met Nannic NBE

Met een apparaat gaan we huidveroudering, rode vlekken en cellulitis tegen. Het is zowel geschikt voor gezichts- als lichaamsbehandelingen. Al vanaf de eerste sessie zie je effect. Je huid ziet er steviger en strakker uit. 

​Meer weten over Nannic NBE of wil je graag een afspraak maken?

Contacteer ons vrijblijvend. We vertellen je er graag alles over.