Onze huidige maatschappij verwacht erg veel van je. Verhoogde werkdruk in vrijwel alle sectoren, technologische ontwikkelingen die erg snel gaan … je bent elke dag volop bezig. De lat ligt hoog en je moet aan allerlei maatstaven voldoen. Een groeiend aantal mensen krijgt daardoor last van burn-outverschijnselen. Massage is geen wondermiddel voor deze klacht, maar kan wel een aanvullende factor zijn in het herstel van een burn-out.

Wie met burn-out kampt, heeft dat vaak niet zien aankomen. Of de donderwolken werden te lang genegeerd. Gevolg: er kan ineens een “knopje” om- of uitgaan. Het lichaam wil ineens niet meer. 

De klachten bij burn-out zijn van verschillende aard:

  • Fysiek; moe, slecht slapen, hartkloppingen, een drukkend gevoel op de borst.
  • Emotioneel; snel geïrriteerd, snel huilen zelden lachen, onverschilligheid
  • Mentaal; moeite met concentratie, piekeren, waakzaam, schrikachtig.
  • Gedragsveranderingen; meer medicatie innemen, niet kunnen ontspannen, onrustig zijn en geen energie hebben.

In de zoektocht naar herstel kan je meerdere wegen bewandelen. Coaches, therapeuten, stress specialisten ... hebben allemaal een eigen stappenplan dat in grote lijnen bestaat uit: analyseren van oorzaken, weer opbouwen van zelfvertrouwen, het beter in de gaten houden van je eigen grenzen en energieniveau, en als laatste: “hoe voorkom je dat het je weer overkomt?”.

Aanvullende behandeling

‘Bij een burn-out laat je lichaam je in de steek’, lees je vaak. Correcter is te spreken over lichamelijke en geestelijke manifestaties van een blokkade in de energiebalans. Die onaangename “manifestaties” kunnen met drukpuntmassages worden opgelost. Een shiatsu behandeling combineert tast- en druktechnieken, relaxtechnieken, stretching en massage, en is zeer effectief bij vermoeidheid, spier- en gewrichtspijn, hoofdpijn en concentratieproblemen. Dat zijn precies de symptomen waar veel mensen met een burn-out mee kampen.

Vooraleer wij je behandelen, is het belangrijk dat je tijdens het intake gesprek zo eerlijk mogelijk bent. Misschien is het beter eerst te starten met een “gewone” relaxatie massage, voor we verder opbouwen richting een meer specifieke behandeling.

Mogelijk voel je dan op termijn weer klaar voor een oppeppende bamboe massage, of de pure verwennerij van een honingmassage.

Moments4u relaxconcept & beauty Meerhout massage voor 2 personen