Bamboemassage . relaxmassage duomassage massage

De Britse kranten hebben een kwalijke reputatie op het gebied van roddels, maar sommige worden gezien als heuse kwaliteitskranten. Eentje ervan, The Independent, weidde deze maand een groot artikel aan bamboe massage. Volgens de Britten is die techniek uit ons massage-aanbod ‘the next big thing’ binnen de wellness.

 

Nieuw is bamboe massage allerminst. Deze ontspannende, maar vooral stimulerende methode is gebaseerd op oeroude Chinese uitgangspunten en levensopvattingen. Volgens de Chinezen kunnen alle natuurlijke verschijnselen in vijf elementen worden ingedeeld: hout, vuur, aarde, metaal en water. 

Elk element beheerst een meridiaan of orgaanfunctie in het menselijk lichaam en ook een aspect van je persoonlijkheid of emoties. Elke verstoring van de elementen zal op een bepaalde manier invloed hebben op je geest en lichaam.

Effecten

Misschien klinkt het allemaal wat zweverig, maar de effecten zijn duidelijk. Bamboe massage is ontspannend, maar vooral stimulerend voor als je energie en kracht nodig hebt. Het zal helpen om giftige stoffen af te voeren en een slechte bloedsomloop te verbeteren, maar ook om krampen en zogenaamde ‘triggerpoints’ (spierknopen, ontstaan in een bepaalde spierstreng ergens in je lichaam) te verlichten.

Een behandeling met bamboestokken neemt niet alleen spanning en pijn weg. Het verbetert ook de textuur van je huid. Bamboe-extracten helpen je lichaam essentiële mineralen als kalium, calcium en magnesium te absorberen. Apart daarvan bevrijden ze je huid van allerlei irritaties.

De massage, die je binnen je eigen verwenmoment op maat kan plannen, werkt tegen vermoeidheid en stress en het lichaam is na de massage in een betere conditie.

Techniek

Bij bamboe massage wordt gebruik gemaakt van bamboestokken van verschillende afmetingen, lang en kort, dik en dun. Deze worden speciaal voor deze massage gemaakt om er op een unieke manier mee te kunnen werken: we gebruiken de bamboestokken als hefboom en kunnen daardoor meer kracht uitoefenen. Zo versterken de stokken de uitgevoerde handelingen. 

De techniek maakt het mogelijk om een diepgaandere massage te geven. Door de hogere druk in vergelijking met een gewone massage, kan er veel dieper ingewerkt worden op weefsels en spieren. Na de behandeling is je lichaam kalm en weer helemaal in balans. Je zal je ook energieker voelen.

Wil je een bamboe massage proberen? Of er een cadeau geven?