Duomassage Moments4u Meerhout verschillende massages voor 2 personen

Eind 2018 publiceerde het Nederlandse Ministerie van Volksgezondheid dat ruim 2 miljoen Nederlanders kampen met rug- of nekklachten. België kent een gelijkaardig cijfer. Stress en fysiek zwaar werk blijven de belangrijkste oorzaken, maar er zijn ook ‘nieuwe’ redenen ten tonele gekomen. In vele gevallen kan een weldadige massage je helpen.

 

Een stijve nek, of rug -en schouderklachten kunnen voortvloeien uit een slechte slaaphouding, tocht of een langdurige verkeerde werkhouding. Als de nekpijn een simpele oorzaak heeft, kan je ze mogelijks zelf verhelpen door bij het ontwaken deze routine aan te nemen:

Buig je hoofd 10 keer naar voren en naar achteren en blijf daarbij naar voren kijken. Vervolgens kun je eerst links en dan rechts over je schouder naar achteren kijken. Herhaal deze oefening 10 keer. Beweeg daarna je linkeroor naar je linkerschouder en vervolgens je rechteroor naar je rechterschouder. Herhaal dit aan beide kanten 10 keer. Deze bewegingen zorgen ervoor dat de gewrichten en spieren in de nek samenwerken. Let op: het is niet de bedoeling dat je je spieren gaat forceren.

‘Nieuwe’ oorzaken

Volksgezondheid ziet ook een paar ‘nieuwe’ oorzaken van rug-, schouder- en nekpijn die in opmars zijn.  Enkele ervan kunnen tot chronische pijn lijden.

  • Zo zorgt het fileprobleem ervoor dat we te lang - en vaak in een licht verkeerde houding - met de wagen rijden.
  • Een op twee Belgen is te zwaar en bij 33 procent is sprake van echt overgewicht. Die mindere fysieke paraatheid zorgt voor een verhoogde druk op onze gewrichten.
  • De ‘tabletnek’. Lang in een starre houding stilzitten en naar het scherm van tablet, notebook of smartphone staren is een risicofactor voor het ontstaan van nekklachten.
  • Wie naar een gezond lichaam streeft, gaat vaak sporten. Toch moet je bijvoorbeeld bij lopen en fietsen aandacht hebben voor je houding om blessures te vermijden.

Tijdens een intake gesprek kunnen wij je de juiste massage aanbevelen. Liever met je partner, vriendin of sportbuddy? Dan is een duomassage misschien wat voor jou. Is het tijd om jezelf een weldadig verwenmoment te gunnen? Bekijk dan onze arrangementen.

Wens je nog bijkomende informatie of wil je een afspraak maken? Contacteer ons.