Wie vindt het niet prettig om af en toe een heerlijk ontspannende massage te krijgen? Laat je je regelmatig door een professional onder handen nemen, dan hebben de massages zelfs gunstige effecten op je gezondheid. 

Ontspanningsmassage voor twee personen moments4u moeder en dochter

1 Stress

Door de aanrakingen en wrijvingen tijdens een massage worden allerlei hormonen aangemaakt. Oxytocine is er een van. Dit hormoon geeft je een geborgen gevoel en wordt ook wel het ‘knuffelhormoon’ genoemd. Daarnaast zal je lichaam ook serotonine aanmaken, het ‘gelukshormoon’ dat de tegenhanger vormt van het stresshormoon cortisol. Wanneer er door massage meer serotonine vrijkomt, daalt het cortisolgehalte. Je voelt je hierdoor ontspannen en tevreden. Een regelmatige massage doet je ontstressen.

2 Bloeddruk

Een weldadige behandeling doet je dieper en rustiger ademhalen. Omdat je even geen fysieke of mentale inspanningen hoeft te leveren, daalt ook je hartslag. Dit helpt vervolgens om je bloeddruk te verlagen. Heb je last van een te hoge bloeddruk en voel je je vaak zenuwachtig en gestrest? Massage kan er een positieve invloed op hebben.

3 Ontspannen spieren

Stress manifesteert zich op allerlei manieren op je lichaam. Dat gaat van een slecht humeur tot vermoeidheid en lusteloosheid, maar ook je spieren kunnen gespannen aanvoelen. Je verkrampt misschien onbewust je schouder-, nek- en/of rugspieren. Die gaan hierdoor pijnlijk aanvoelen, en bovendien kan het ook tot spanningshoofdpijn leiden. Massage stimuleert de bloedcirculatie en zorgt ervoor dat opgehoopte afvalstoffen in het lichaam, dus ook in de spieren, beter uit het lichaam worden weggevoerd.

4 Versterkt immuunsysteem

Er bestaan wetenschappelijke aanwijzingen dat massages je immuunsysteem versterken. Het gaat om mensen die Zweedse massages ondergingen. Die techniek onderscheidt zich door uit te gaan van de anatomie en bloedstroomrichting. Een goede doorbloeding en hulp bij zelfherstellend vermogen zijn - naast ontspanning -  het grootste doel. Bij de groep mensen die een regelmatige behandeling kreeg, was er een stijging van het aantal lymfocyten waar te nemen. Dit is een type witte bloedcellen die schadelijke invloeden van buitenaf aanpakt, waardoor je minder snel ziek wordt.

5 Steviger botten

Experimenten met massage rond botfracturen lieten zien dat daardoor aanzienlijk meer stikstof, zwavel en fosfor wordt vastgehouden. Die stoffen zijn noodzakelijk voor de genezing van beschadigde weefsels.

6 Een gezonde huid

Last but not least: massage doet wonderen voor je huid. Ze zal er gezond en levendig blijven uitzien. Verhoogde elasticiteit, minder kwaaltjes etc… zijn maar enkele van de vele voordelen die een massage heeft voor de huid. Elke handgreep werkt meteen in op zenuwuiteinden, bloed- en lymfevaten, huid- en spierweefsel. Door wrijving, druk en rek ontstaan mechanische prikkels die een directe, positieve invloed op de huid hebben.

Massages zijn heerlijk om tijdens een wellnessarrangement te ondergaan. Of misschien wil je er wel eens eentje cadeau geven? 

Heb je nog andere vragen of ken je graag de beschikbare uren? Contacteer ons.