Onze voeten zijn een waardevol lichaamsdeel. Een gemiddelde persoon neemt tot tienduizend stappen per dag, wat neerkomt op ongeveer 200.000 km op een mensenleven. We verrichten er ook al eens intensieve arbeid mee, wat leidt tot ongemakjes als pijn, stijfheid, en kloven. Genoeg om een regelmatige extra voetverzorging te overwegen. Heb je al eens aan een pedicure gedacht?

 

Na een pedicure in ons schoonheidssalon loop je terug op wolkjes, en de ongemakjes behoren weer even tot het verleden. De voetverzorgster verzorgt altijd je teennagels en de omgeving daarvan, verwijdert overtollig eelt en likdoorns, behandelt kloven, eeltranden, schimmelnagels (kalknagels) en ingroeiende nagels. 

Bij de luxe pedicure worden je voeten en onderbeen gescrubt. Ze worden verwend door de gespecialiseerde voetverzorgster met een paraffine-bad verrijkt met etherische oliën.
Paraffine zorgt bovendien ook voor een lichte dieptereiniging zodat je huid er verzorgd en jonger gaat uitzien. Nadien volgt nog een zalige voetmassage met een hydraterende voetcrème.

Fysieke én psychische voordelen

Niet alleen voelen je voeten na een pedicure weer netjes en verzorgd aan, het kan ook van invloed zijn op je fysieke gezondheid. Veel eelt op je voeten kan bijvoorbeeld leiden tot een ongelijke druk als bij het staan of stappen. Gevolg? Pijn in de voeten wanneer men heel de dag moet staan.

Voetreflexologie helpt het stimuleren van de bloedstroom naar de voeten en benen en zorgt voor een ontspannen gevoel. In het geval van spa pedicure met verschillende geuren zijn er extra voordelen die verder gaan dan het fysieke. Het is geweten dat bepaalde geuren en oliën gunstig kunnen zijn voor de verbetering van de circulatie van het bloed, focus, het geheugen en de stemming. De geur van kalk stimuleert de geest, suiker prikkelt, vanille ontspant.

Laten we eerlijk zijn, deze leuke verwennerij vermindert ook de stress. Na afloop van de pedicure zal je je meer uitgerust voelen en weer helemaal klaar zijn voor de volgende nieuwe uitdaging.

Alleen of met een vriendin?

Een pedicure kan op zichzelf staan, of deel uitmaken van een arrangement. Met de Kerstvakantie die stilaan in zicht komt, is het trouwens een ideale gelegenheid om een verwenbehandeling te schenken aan die ene vriendin die een dagje wellness echt wel verdient. Je kan onze cadeaubon eenvoudig online bestellen.