Vanaf het begin van de corona pandemie zijn er heel wat mensen die van thuis uit zijn gaan werken. De Dienst voor Preventie en Bescherming Attentia deed een korte bevraging bij deze telewerkers. Daaruit blijkt dat wel 60% last heeft van fysieke problemen zoals rugpijn (56%) en hoofd- en nekpijn (30%). 

En ergens is dat wel logisch. Op kantoor werk je vooral met een ergonomische bureaustoel of een in hoogte verstelbare bureautafel. De meeste mensen hebben ook niet de ruimte voor ergonomisch kantoormeubilair en investeren er ook niet in als ze normaal op kantoor werken. 

Werk jij ook van thuis uit? Dan merk je mogelijk nieuwe pijntjes en kwalen op die je op kantoor amper of niet hebt ervaren. Maar wat kan je hieraan doen? Wij geven je 5 tips.

Zet je computerscherm op ooghoogte

Werk je op een laptop, dan kijk je meestal naar beneden waardoor je na een tijdje last begint te krijgen van je nek. Zet je laptop op een staander zodat de bovenkant van je scherm op ooghoogte staat. Zorg er ook zeker voor dat je scherm recht voor je staat en niet opzij.

Leun achterover je bureaustoel

Probeer niet helemaal recht te zitten en vooral niet voorovergebogen. Leun een beetje naar achter zodat je onderrug buigt naar je buik. Deze houding legt de minste druk op je wervel. Je kan hiervoor een kussen of opgerolde handdoek achter je onderrug leggen. 

Met de voetjes op de grond

Om een rechte rug te houden is het belangrijk om beide voeten plat op de grond te zetten. Trek je voeten niet onder je stoel en laat ze niet in de lucht bengelen. Als je met je voeten niet aan de grond raakt, gebruik dan een kussen of een doos waar je ze op kan laten rusten. 

Stap af en toe rond

Probeer elke 30 minuten even weg te gaan van je stoel. Stap rond terwijl je nadenkt over een project of wanneer je aan de telefoon bent. Gebruik je middagpauze om een korte wandeling te maken. Gooi je schouders los en draai af en toe met je nek wanneer je naar toilet gaat of koffie ga zetten. 

Laat je verwennen

En tenslotte, laat je ook eens goed onder handen nemen en kom helemaal tot rust met een ontspannende massage. In een vorig artikel vertelden we je al over de positieve effecten van een massage. Het verlaagt stress, maar laat je spieren ook ontspannen. Ideaal voor wanneer je last begint te krijgen van je rug- en nekspieren.

Bij Moments4u kan je kiezen uit verschillende soorten massages. Tijdens een intakegesprek kunnen wij je de juiste massage aanbevelen. Zo heb je de Balinese massage waarbij de stroom van bloed en zuurstof rond het lichaam wordt gestimuleerd. Of de rug-schouder-nek massage die intensief de pijnpunten en spierverhardingen aanpakt. 

 

​Pak die rugklachten aan en kies voor een massage bij Moments4U