Heb je last van stress en spanningen? Of vind je het gewoon fijn om jezelf eens te verwennen met bezoek aan een wellness of met een schoonheidsbehandeling? Steeds meer zorgverzekeraars begrijpen dat het belangrijk is om tijd te nemen voor jezelf en te ontstressen. Daarom voorzien ziekenfondsen vaak een terugbetaling voor wellness.

 
Buiten jacuzzi

Ben je kerngezond, dat gaat het om een eenmalige tegemoetkoming van 25 euro per kalenderjaar. Mogelijk kom je in aanmerking voor een uitgebreidere tegemoetkoming. De voorwaarden daarvoor kunnen echter strikt zijn. Het loont dan ook de moeite je te verdiepen in het aanbod van je eigen en andere ziekenfondsen. Een wellnessbehandeling kan vele positieve effecten op je gezondheid hebben.

Wellness is een vlag die vele ladingen dekt. Het gaat om zeer veel verschillende behandelingen, die elk hun eigen voorwaarden hebben. Bij bepaalde ziektebeelden kunnen wellnessbehandelingen symptomen verminderen. Velen bezoekers kiezen de behandeling binnen een arrangement als ontspanning, maar voor sommige patiënten ziet het ziekenfonds dit als een medische behandeling. Een goed voorbeeld zijn reumapatiënten. Omdat massage aantoonbaar gewrichtspijnen kan verzachten, wordt dit gedeeltelijk (en soms mits een aanvullende verzekering) terugbetaald. Hetzelfde geldt voor shiatsu

Ook voetverzorging

Er zijn meerdere zorgverzekeraars die een pedicure vergoeden wanneer je een aanvullende verzekering hebt. In sommige gevallen wordt pedicure zelfs vergoed vanuit de basisverzekering. 

Of je nu om medische redenen, dan wel puur voor de ontspanning een bezoek aan ‘t Zinnenrijk brengt, je gaat sowieso met een gelukzalig gevoel weer buiten. Daar maken onze ervaren masseuses en voetverzorgsters een erezaak van.

Ken je graag de beschikbare uren of wens je bijkomende informatie? Contacteer ons.