Kalknagels komen bij een meerderheid van de mensen voor. Toch komen we er niet graag voor uit. Net als kloofjes tussen de tenen, te veel eelt en voetschimmel ziet het er niet zo fris uit. Je kan deze kwaaltjes voorkomen door een paar verzorgingstips in acht te nemen, maar ook een professionele pedicure in een schoonheidssalon heeft een weldadig effect.

 

 
Voetmassage, voetverwenning in combinatie met voetmassage

Bij een kalknagel vertoont de nagelplaat verkleuringen. Deze is geel tot bruin van kleur, en vaak zijn er strepen op de nagel te zien. Meestal begint een kalknagel aan de grote teen. Zonder behandeling, worden andere teennagels ook aangetast. De kalknagel groeit niet meer echt in de lengte maar wordt wel breder. Soms wordt de nagel ook dikker. De nagel kan afbrokkelen of inscheuren. In enkele gevallen laat de nagel los. Verlies je een gedeelte van de nagel, dan kan dat zeer pijnlijk zijn.

Voetschimmel

Een kalknagel kan ook ontstaan door voortdurende irritatie, bijvoorbeeld door te krap schoeisel, waardoor dode huidcellen zich ophopen onder de nagel. De grote boosdoener is echter voetschimmel. De schimmel ontstaat door micro-organismen ofwel primitief levende organismen. 

Deze tips kunnen helpen de groei van schimmels tegen te gaan en hopelijk nieuwe schimmelinfecties te voorkomen: 

  • Was je voeten liefst zonder zeep. Als je toch een keer zeep gebruikt, spoel dan daarna de voeten goed af zodat er geen zeepresten achterblijven.
  • Droog uw voeten goed af, ook tussen de tenen. Tussen de tenen kunt u eventueel talkpoeder gebruiken. Houd je voeten droog.
  • Draag schone katoenen of wollen sokken en goed ventilerende, niet te nauwe schoenen. Gesloten schoenen van rubber of plastic zijn eerder af te raden.
  • Draag slippers in ruimtes waar veel mensen op blote voeten lopen, en vooral in doucheruimtes en zwembaden.

Loop je toch onverhoopt voetschimmel of kalknagels op, dan kunnen crèmes of sprays je helpen. Een regelmatig bezoek aan een pedicure kan ook weldadig zijn. Pedicure zorgt voor gezonde voeten, maar het is ook verwennerij.

Je kan de pedicure apart boeken, maar de behandeling kan even goed deel uitmaken van een van onze arrangementen. Weet je graag welke uren nog beschikbaar zijn, of wens je informatie over andere behandelingen uit ons aanbod? Contacteer ons.