De hot stone massage is een behandeling die reeds geïntroduceerd werd in de Griekse en Romeinse tijd. Het is dus helemaal niet zo vreemd. De methode werd uiteraard geperfectioneerd, en vandaag is het een massage met weldadige effecten voor je lichaam. Misschien is het wel een leuk idee om tijdens de kerstdagen eens helemaal te ontstressen met zo’n hot stone massage?

 
Hot-stone massage kan geboekt worden als massage van 30min en 60min

Een hot stone massage is een in het oog springende massage uit ons aanbod die gebeurt met stenen van ongeveer 45 graden Celcius. Vandaar de naam hot stone. De hitte en de 'druk' van de stenen dringen diep door in de spieren.

Voor de massage worden alleen afgeronde basaltstenen gebruikt. Basalt is een hard en ijzerhoudend, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid, ideaal om voor een langere tijd warmte vast te houden.

Wat kan je verwachten?

Eerst dompelen we de stenen onder in een warmwaterbad. Daarna leggen we ze op de aandachtsgebieden van het lichaam - meestal je rug. Dit geeft een aangename warmte en ontspanning, maar ook een zekere druk. 

Na een legging van de hot stones op het lichaam masseren we je verder los met de warme stenen en warme olie. De massage bestaat vooral uit lange rustige en ronde strijkingen. Speciale effecten verschillen per masseur. Die kan bijvoorbeeld de steen ronddraaien of erop trommelen. De kracht van een hot stone massage zit in de combinatie van warmte en beweging. Daardoor werkt de massage dieper in op het spierweefsel. Nadien voel je je als herboren.

Arrangementen

Een hot stone massage kan apart geboekt worden, maar kan evenzeer deel uitmaken van een dagje wellness. Zeker na een drukke periode is het zalig ontspannen met je partner of een vriendin. Je vindt zeker een arrangement dat aan jouw wensen beantwoordt.

Wist je dat je zo’n verwendag ook prima als cadeau kan geven? Je doet er vast en zeker iemand een groot plezier mee.

Bron: gezondheidsnet.nl