Shiatsu massage massages in Meerhout

Algenpakking is een vorm van bodypakking, oftewel lichaamspakking. De behandeling is een aangename manier om je huid te verzorgen. Die krijgt het door weersomstandigheden, stress, voeding … dagelijks harder te verduren dan je misschien vermoedt. Een algenpakking kan gedaan worden voor verschillende doeleinden en duurt een klein uurtje. Zo bestaan er zowel pakkingen voor het ontgiften van het lichaam als voor het stimuleren van de volledige stofwisseling. Na een behandeling, al dan niet gecombineerd met een andere vorm van massage, voelen lichaam én geest zich als herboren.

Hoe werkt het?

Zoek je info over algenpakkingen op, dan kan je lichtjes afgeschrikt worden. Het ziet er niet zo smakelijk uit, en eens je bent ingesmeerd ben je de nieuwe Shrek. Maar geloof ons: dat is het allemaal waard! Eens de algen zijn aangebracht, word je in een aangenaam warmtedeken gestopt en dat wel 20 minuten lang. De crème wordt hard en als je 20 minuten in de warmte hebt gelegen, is het tijd om je lichaam te douchen. De harde korrelige massa was je makkelijk van je lichaam af, en je voelt meteen dat je huid stevig en zacht is.

Algen zijn zeeplanten die veel actieve bestandsdelen van de zee in hun cellen hebben opgeslagen. De vitaminen, mineralen die de algen bevatten zijn voor het menselijk lichaam erg belangrijk, omdat ze allerlei lichaamsprocessen op gang brengen. Daarmee sluit de algenpakking aan bij varianten als de hot chocolate massage of modderpakking.

Voordelen?

Pakkingen met algen hebben bewezen specifieke voordelen. Algen:

  • zijn rijk aan mineralen, zoals ijzer, jodium, koper, chroom 
  • zorgen voor goede afvoer van afvalstoffen
  • hebben een hydraterende en sterk ontgiftende werking
  • stimuleren de bloedsomloop
  • zorgen voor verwijding van bloed- en lymfevaten
  • stimuleren de celstofwisseling
  • verstevigen de huid
  • bestrijden vetophopingen en cellulitis 

Welke behandeling je ook kiest, onze professionele verzorgsters blijven onze filosofie voorop stellen. Dit wil zeggen dat we discretie hoog in het vaandel voeren, en dat jij je eerst en vooral comfortabel moet kunnen voelen vooraleer een behandeling start. Die kan zoals gezegd een uurtje duren, maar je kan er evengoed een heuse middag van maken door een wellness arrangement te boeken.

Wil je weten of het tijdstip van jouw keuze ook in onze agenda past? Heb je specifieke vragen over onze methodes? Neem contact op, en wij adviseren de behandeling die bij jou past.