Een van de opvallendste massage’s in ons aanbod is de hot stone massage. Het ziet er misschien vreemd uit, maar vergis je niet: de Grieken en Romeinen gebruikten in hun badhuizen al warme stenen om elkaar mee te masseren. Dit eeuwenoude gebruik werd geperfectioneerd tot de weldaad voor je lichaam die het nu is.

Hot stones duo massage Meerhout

Hot stone therapie is een warmte massage, een zegen voor lichaam en geest. Voor de massage worden uitsluitend afgeronde basaltstenen gebruikt. Basalt is een vulkanisch gesteente, hard en ijzerhoudend. Tijdens de massage hebben de stenen een temperatuur van 45°C. Dit geeft een aangename warmte en ontspanning. De stenen geven een zekere druk, die je kunt vergelijken met een rekoefening. Bij het wegnemen van de steen merk je dit het beste.

Na de legging van de Hot Stones op het lichaam word je gemasseerd met de warme stenen en olie. We werken met lange cirkelvormige strijkingen. De combinatie van warmte en beweging maakt deze massage nog veel effectiever!

Effecten

Wat je meteen merkt, is het zalige, ontspannende effect van deze massage. De mix van warmte en aroma's vergroot het gevoel van welzijn. In tegenstelling tot wat sommige mensen denken, is het een krachtige en diepe massage. Hot Stone massage is dan ook zowel bij mannen als bij vrouwen erg geliefd. De therapie stimuleert de orgaanfuncties en de stofwisseling, helpt afvalstoffen afvoeren (ontgiftiging), en activeert het zelfherstellend vermogen van je lichaam.

Voor wie is het geschikt?

De hot stone massage is uitermate geschikt voor mensen die te maken hebben met stress (niet bij burn-out), vermoeidheid, spanningen, spierproblemen, blokkades, reuma, artrose, slechte doorbloeding, fibromyalgie en spijsverteringsproblemen. Mensen met diabetes, met hart- en vaatziekten of met een verhoogde bloeddruk en zwangere vrouwen vragen het best eerst advies aan hun arts.   

Genezen of verzachten bij huidziekten kan een hot stone massage NIET. Het wordt zelfs helemaal afgeraden. Heb je koorts, dan kan je behandeling eveneens beter uitstellen.

Ben je geïnteresseerd in de hot stone massage of wil je meer weten over de andere massagetechnieken in ons gamma? Wij staan je graag te woord.