Veel aandacht besteden we meestal niet aan de verzorging van onze voeten. Jammer! Ze worden dagelijks als slaafje gebruikt en verdienen daarom zeker een regelmatige behandeling. Het is ook gewoon ontspannend en gezond om je voeten af en toe onder handen te nemen.

 
Voetmassage, voetverwenning in combinatie met voetmassage

Op gezonde voeten kun je langer voortstappen. Ziedaar het eerste nut van een voetmassage: het stimuleert de doorbloeding van je stappers en daarmee je gezondheid. Maar er is veel meer. Deze voordelen worden daadwerkelijk bevestigd door de wetenschap:

1. Het verbetert de bloedcirculatie

De spieren in onze voeten krijgen nauwelijks beweging en worden vaak belemmerd door strakke en oncomfortabele schoenen. Een voetreflexmassage kan de bloedcirculatie aanzienlijk verbeteren.

2. Het helpt voet- en enkelblessures te voorkomen

Het masseren van de voeten kan gewrichtspijn verminderen en helpen om het herstelproces te versnellen. Wordt het gecombineerd met voet- en enkelversterkende oefeningen, dan kan het zelfs toekomstige blessures voorkomen.

3. Het vermindert de effecten van depressie

Depressie vermijden doe je niet met een voetmassage. Uit onderzoek blijkt wél dat regelmatige voetmassages de effecten van een depressie kunnen verminderen. Je zal ook minder stress ervaren.

4. Het helpt bij hoofdpijn en migraine

Een Deense studie toonde aan dat mensen met regelmatige hoofdpijn en migraine hier minder last van hebben na behandelingen met voetreflexmassage. De testgroep stopte met het nemen van hun medicatie en na drie maanden bleek dat 65% minder last had van de symptomen. Een kleine groep was zelfs helemaal van hun migraine af.

5. Het verlaagt de bloeddruk

Een hoge bloeddruk kan veroorzaakt worden door verschillende factoren zoals stress of een ongezond dieet. Maar in de meeste gevallen is de oorzaak moeilijker te bepalen en wordt het toegeschreven aan andere (onbekende) factoren in de omgeving of is het genetisch bepaald. Een studie toonde aan dat 3 voetmassagesessies per week zorgden voor een verbeterde gemoedstoestand, minder stress én een lagere bloeddruk.

Uiteraard hoef je niet per se een medische reden te hebben om te genieten van een voetmassage. Ze zijn in alle gevallen een weldaad voor je hele lichaam. Bovendien is de behandeling eenvoudig te combineren met een pedicure door onze gespecialiseerde voetverzorgster. Nadien voel je je als nieuw en loop je op wolkjes!

Voetmassages kunnen apart geboekt worden of deel uitmaken van een arrangement. Via ons contactformulier kom je snel de beschikbare uren te weten of geven we antwoord op al jouw vragen omtrent onze wellness. Tot binnenkort?