Je voeten hebben het soms zwaar te verduren. Dat is iets waar je in je dagelijkse rush niet vaak bij stilstaat. Af en toe mag je je voeten heus wel even in de watten laten leggen.

Weldaan voor je voeten, een voetmassage en voetverwenning

Voetreflexologie

Een voetmassage vormt niet alleen een weldaad voor je voeten, het heeft effect op je hele lichaam. Zelfs op de geest. Er wordt dan ook wel eens gesproken over voetreflexologie. Dit is een oude, natuurlijke geneeswijze uit China. Dit gaat uit van het idee dat een ziekte een energieblokkering is in het lichaam. Voetreflexologie helpt je lichaam ontgiften. Zorgt een reflexoloog er dan voor dat je beter wordt? Helemaal niet, dat doet je lichaam zelf. Maar de stimulans komt wel van de voetmassage.

Bepaalde delen in je voeten, de reflexzones, staan in rechtstreekse verbinding met lichaamsdelen en organen. De massage richt zich op deze zones: de masseur probeert om de energieblokkades op te heffen. Je lichaam zal zich ontspannen, waardoor het herstellend vermogen van het lichaam en immuunsysteem versterken. Dit is wetenschappelijk bewezen door onderzoekers van het Cedars-Sinai Medical Centre in Los Angeles.

De testresultaten toonden positieve veranderingen aan in de samenstelling van het bloed. Goede massages verminderen dus psychische klachten, zoals onrust en stress. Daarnaast helpt een goede voetmassage voor een betere doorbloeding en stimuleert het de energiestromen in je lichaam. Na een aantal voetmassages merk je dat je beter slaapt en rustiger bent.

Ook pedicure mogelijk

Bij Momenst4u verzorgen we voetmassages die niet alleen heel fijn zijn, maar waardoor je ook helemaal tot rust komt. Binnen de Oosterse gezondheidsleer zijn de voeten de spiegel van het hele lichaam. De bedoeling is dat je straalt na zo’n fijne voetbehandeling.

Een voetmassage kan deel uitmaken van een arrangement. Ideaal om jezelf eens flink te verwennen, of te ontspannen met je partner of vriendinnen. Even interessant is de voetmassage combineren met pedicure, een zowel verzorgende als relaxerende voetverzorging.

Je voeten grondig reinigen, en daarbij je nagels laten snijden, knippen … door onze gespecialiseerde voetverzorgster voorkomt ingroeiende nagels. Bij een pedicure zullen we bovendien alle dode huidcellen afschuren. Hierdoor vermijd je dat deze cellen opeenhopen en eeltknobbels of likdoorns produceren. Pijnlijk, net als teveel eelt op de voeten. Met dat laatste creëer je een ongelijke druk bij het stappen. Het verwijderen van de dode huidcellen stimuleert ook nieuwe huidcellen waardoor je voeten er eenvoudigweg gladder uitzien.

Ben je geïntereseerd in een massage, pedicure of arrangement? Of wil je beschikbare uren van onze privé sauna kennen? Contacteer ons. Wij helpen je graag persoonlijk verder.