Nannic monents does Magic Meerhout

Het blijft een dagelijkse uitdaging om je huid in conditie te houden. Belangrijk, want je voorkomen bepaalt een groot deel van de eerste indrukken die je dagelijks maakt. Al kunnen we de tijd ook niet stilzetten. Je huid zal onherroepelijk verouderen. Met een vaste routine en de juiste huidbehandeling op zijn tijd blijft je huid langer gezond.

Zonneschade, irriterende producten, luchtvervuiling en blauw licht van digitale schermen hebben allemaal een impact op de conditie van je natuurlijk huidbarrière. We hebben het dan over extrinsieke veroudering, die wordt gestuurd door factoren van buitenaf.

Een routine van goed werkende huidverzorging kan de schade beperken en je huid lang mooi houden. Zo'n routine begint altijd met het reinigen van je huid. Of je je huid thuis dagelijks verzorgt, of bij ons voor een gelaatsverzorging kiest, de gebruikte producten werken nu eenmaal het beste op een schone huid. 

Huidveroudering

Intrinsieke huidveroudering is het natuurlijke proces dat ‘vastligt’ in onze genen. Dit proces verloopt voor de ene sneller dan voor de andere. Welke symptomen tonen aan dat jouw huid sterk veroudert?

  • Een droge huid is een belangrijk signaal. Naarmate je ouder wordt, zijn er minder talgklieren te vinden onder je huid. Ook de werking van die talgklieren vermindert. Talg is dik en vettig en heeft als functie het ‘smeren’ van de huid. Hierdoor ontstaat een beschermlaagje op de je huid dat uitdroging voorkomt. Een vermindering van talgklieren en een verminderde werking zorgen daarom voor een (soms extreem) droge huid.
  • Bij huidveroudering wordt je huid gevoeliger voor uv-straling. Daarnaast werkt het genezingsproces niet meer zo efficiënt als vroeger, waardoor je huid gevoeliger is voor infecties en oneffenheden.

Andere symptomen dat de tand des tijds invloed uitoefent op je huid zijn: een kwetsbare, slappe en dunne huid, een minder stralende huid, een blekere huid en het ontstaan van rimpels en lijnen op je gelaat.

Een huidbehandeling bij Moments4U kan op zichzelf staan, of deel uitmaken van een verwenarrangement. Weet je graag wanneer dit in jouw en onze agenda past? Contacteer ons.