De dagen worden korter, kouder en natter. De herfst is aangebroken. Tijd om je huid een extra boost te geven. Met onze tips overleef je de koude dagen met een gezonde huid! 

Breng je huid opnieuw in balans

Ook al beschermde je jouw huid met de beste zonnecrème. De zon en Uv-stralen hebben ervoor gezorgd dat vrije radicalen vrijkwamen. Het is daarom belangrijk om de huid opnieuw in balans te brengen. 

In de eerste plaats verwijder je best de dode huidcellen. Deze stapelenden zich op tijdens de zomer doordat je meer pigment kreeg. Hoe kan je ze verwijderen? Door een huidpeeling of met een goede scrub. 

Daarna kan je jouw huid opnieuw in balans brengen met antioxidanten. Dit kan door gezonde voeding die de vitamines A, B3, B5, C en E bevatten. Je kan deze vitamines ook terugvinden in serums of crèmes. Belangrijk: de concentratie van de vitamines in de crèmes moeten hoog genoeg zijn. 

Hoe helpen de vitamines? 

De bovenbenoemde vitamines hebben eigenschappen die ervoor zorgen dat je huid opnieuw in balans komt. 

  • Vitamine A: vitamine A pakt de schadelijke vrije radicalen aan. De radicalen kunnen voor huidveroudering zorgen.
  • Vitamine B3: ook wel Niacinamide genoemd. De vitamine werkt als pleister voor je huid. Het herstelt je huid en zorgt dat bacteriën en invloeden van buitenaf de huid niet kunnen irriteren. 
  • Vitamine B5: deze vitamine zorgt voor een hydraterende huid. Daarnaast vernieuwt het ook de huidcellen. 
  • Vitamine C: vitamine C heeft een herstellende functie. Het zorgt ervoor dat wondjes sneller herstellen, we minder snel ziek worden en herstelt onze huid na zonschade. 
  • Vitamine E: Het zorgt ervoor dat je huid minder snel verbrandt en beperkt de schade die uv-straling aan je huid kan aanbrengen. 

Genoeg interessante en goede eigenschappen dus. Een goede voeding of crèmes met deze vitamines brengen je huid weer in balans. 

Geef je huid extra voeding met vocht en vet

Is je huid weer wat in balans? Vergeet dan niet om je huid extra voeding te geven. In de aankomende koude periode helpt het je huid tegen uitdroging. Smeer je gezicht, lichaam en handen in met een hydraterende crème of bodymelk. Je huid hydrateren, zorgt ervoor dat op langere termijn je huid vocht beter zal vasthouden. Ook maakt het je huid elastischer en steviger. Handig in deze koude periode! 

Blijf je huid beschermen 

Je huid beschermen tegen de zon en uv-stralen doe je niet alleen in de zomer. Ook de najaarszon kan je huid beschadigen. Blijven smeren is dus de boodschap!
Heb je een wandeling, fietstocht of een leuke dag buiten gepland? Vergeet je zonnebrandcrème niet. Factor 15 of 30 (SPF 15 of 30) is voldoende voor deze tijd van het jaar. 

Heeft je huid nood aan een peeling? Maak je afspraak!

Klaar om je huid te verzorgen voor de winter?
Wij helpen je graag verder. Maak nu je afspraak voor je huidpeeling.