Mag je een massage krijgen als je zwanger bent? En is zo’n behandeling pas echt zinvol als ze een beetje pijn doet? Je hoort en leest veel fabeltjes als het over massage gaat. Tijd om er een paar de wereld uit te helpen!

 
5 fabels over massage ontkracht schoonheidsinstituut meerhout

Zonder pijn heeft een massage geen zin

Bij een professionele (sport-)massage stemt de masseur de intensiteit van de massagetechnieken af op degene die de massage krijgt. Door de afwisseling in massagedruk en het aanvoelen van de pijnlijkere spieren kan de masseur zowel spieren soepeler maken als ontspanning creëren. Wielrenners hebben na een Touretappe andere inspanningen geleverd dan jij die op kantoor tegen deadlines werkt. Welke massage op welk moment? Het is dus bij iedereen anders! Stijve spieren los masseren kan gevoelig zijn, maar het is zeker niet nodig dat de hele behandeling flink pijn doet.

Gevoelige huid is nefast voor een massage

Krijg je bij huidproducten als bodylotion uitslag of jeuk? Momenst4u heeft verschillende massage oliën die ook geschikt zijn voor de (zeer) gevoelige huid. We gebruiken niet overdadig veel olie, zodat die na de massage is ingetrokken in de huid. Als je het prettig vindt, kan de olie er na de massage ook afgehaald worden. Heb je veel moedervlekken? Geen probleem, ook dan kan je gemasseerd worden.

Cellulitits verdwijnt niet door massage

Speciale anti-cellulite massage bieden wel degelijk goede resultaten. Een wondermiddel zijn ze echter niet. Je moet deze behandeling blijven herhalen omdat het effect tijdelijk is. Jezelf masseren helpt ook, maar je kunt minder kracht zetten dan een masseuse of met een toestel.

Wie zwanger is, kan zich niet laten masseren

Een pijnlijke onderrug of gevoelige onderbenen zijn typische klachten tijdens de zwangerschap. Een massage kan helpen dit te verminderen. De massagetechnieken en intensiteit worden op jou afgestemd, zodat je fijn kunt ontspannen. Als dit comfortabeler is, kan je ook op één zijde liggen. Op die manier kan je optimaal genieten van dit moment voor jezelf. Een massage tijdens je zwangerschap heeft geen invloed op de gezondheid van je kindje.

Je hebt een goede reden nodig voor een massage

Een pijnlijke nek of schouders, een onderrug die opspeelt … vele mensen moeten voor zichzelf een reden hebben om tot een massage over te gaan. Ook als je jezelf helemaal gezond en fit voelt, is een massage op zijn tijd nuttig. Het is als het ware een boost voor je lijf. Gun jezelf dat rustmoment: daar is geen excuus voor nodig. Wedden dat je toch verschil voelt als je van de massagetafel stapt?
Massages vind je bij Moments4u in vele soorten. Elke behandeling heeft zijn specifieke, weldadige werking. Wij luisteren graag naar jou om de techniek te vinden die het beste bij jou past. De massage’s kunnen afzonderlijk geboekt worden, of deel uitmaken van een heerlijk arrangement. 

Geïnteresseerd? Contacteer ons om een geschikt tijdstip te plannen.