Wat doet een massage met je lichaam?

Wat is er fijner dan jezelf helemaal in de watten laten leggen met een heerlijke massage? Je geniet van een momentje voor jezelf en je lichaam en geest komen tot rust. De onverdeelde aandacht die je krijgt, maakt dat je weer even helemaal tot jezelf komt en dat je lichaam weer ontspant en daarna zichzelf herstelt. Het lichaam heeft een natuurlijk herstellend vermogen wat bij en massage geprikkeld wordt. Hierdoor voel je jezelf na een massage vaak als herboren. Dit komt omdat de aanmaak van endorfine (het gelukshormoon) en de aanmaak van oxytocine (het knuffelhormoon) worden gestimuleerd tijdens de behandeling. Dit alles doet ook veel goeds voor je immuunsysteem waardoor de kans op ziektes afnemen. En dat is mooi meegenomen!

 

Alle voordelen op een rijtje

Tijdens een massage geniet je niet alleen van een momentje voor jezelf maar geniet jouw lichaam ook van verschillende voordelen. Ben je benieuwd naar de voordelen? Wij hebben ze alvast voor jou op een rijtje gezet: 

- Een massage vermindert stress en stimuleert je geluksgevoel 
- Het verhoogt je weerstand
- Het stimuleert de doorbloeding waardoor voedingsstoffen op de juiste plaats terechtkomen
- Een massage ontknoopt waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd
- Het verbetert de balans tussen lichaam en geest
- Het geeft energie
- Een massage werkt preventief tegen ziektes, pijntjes en depressies
- Het laat je weer tot jezelf komem
- Een massage maakt je bewuster van je eigen lichaam

 

Geniet van een mentale detox

Om optimaal te kunnen genieten van je mentale detox, hebben wij nog enkele tips op een rijtje gezet: 

- Eet geen vet vlak voor een massage. Dit kan er namelijk voor orgen dat je last krijgt van je maag en darmen. En dat kan natuurlijk erg vervelend zijn en wellicht het fijne gevoel van de massage verminderen.
- Drink minimaal twee glazwn water na een massage. Tijdens de behandeling komen er namelijk afvalstoffen vrij die afgevoerd moeten worden. Het is daarom belangrijk om na de massage genoeg water te drinken. Zo voorkom je ook hoofdpijn.
- Heb je nog plannen nadat je hebt genoten van je massage? Probeer tot een uur na de massage niets in te plannen. Op deze manier kan je optimaal nagenieten van de behandeling

 

Een verwenmoment voor jezelf bij Moments4u 

Ben jij ook toe aan een heerlijk verwenmoment voor jezelf? Dan ben je bij Moments4u aan het juiste adres. Geniet van een heerlijke relaxatie massage, ontspan je voeten tijdens een voetmassage of stimuleer de afvoer van giftige stoffen tijdens een bamboe massage. Er is altijd een behandeling die past bij jouw wensen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze massages. Wij helpen je graag verder!