De feestdagen staan weer voor de deur en natuurlijk wil je op je allermooist voor de dag komen. Ondanks dat de feestdagen enorm veel vreugde en plezier met zich meebrengen, brengt het regelmatig ook wat stress met zich mee. Het is alom bekend dat stress slecht is voor de huid. Om ervoor te zorgen dat jij stralend en stressvrij de feestdagen kan doorkomen, hebben wij de belangrijkste beautytips op een rijtje gezet. 

Blog Dec 2021

Tip 1: zorg voor een goede dagelijkse reiniging

Het verkrijgen en behouden van een stralende huid begint met een goede dagelijkse verzorging. Reinig je jouw heid iedere dag bij het opstaan en voor het slapen gaan? Een goede reiniging helpt namelijk niet alleen bij het verwijderen van zweet en poriën verstopping van de huid, maar het creëert ook een mooie, schone basis voor je feest make-up. 

Tip 2: hydrateer je huid 

Het is belangrijk om je huid gehydrateerd te houden. Er zijn verschillende elementen die daar aan bij kunnen dragen. Het allerbelangrijkste is water. Drink voldoende water. Tijdens de feestdagenben je sneller geneigd om dat glaasje extra wijn of champagne te drinken. En dat is helemaal prima, maar vergeet dan niet om zeker genoeg water te drinken zodat jij en je huid niet uitdrogen. 

Je huid hydrateren doe je ook door een goede hydraterende zeep te gebruiken, gebruik te maken van natuurlijke oliën en een voedende en hydraterende crème te gebruiken. Op deze manier wordt jouw huid ook voorzien van het nodige vocht. 

Tip 3: gezonde voeding

Tijdens de feestdagen hanteren we vaak een ander voedingspatroon. Onze maaltijden zijn vaak uitgebreider en d eporties zijn ook vaak iets groter. De suiker en zout die ons eten bevat, hebben vaak direct onvloed op de huid. Suiker zorgt er namelijk voor dat de eiwitten in onze huid onherroepelijk wordden beschadigd waardoor ej eerder last hebt van huidveroudering. Zout daarentegen zorgt ervoor dat vocht wordt vastgehouden, wat vaak sneller leidt tot wallen. Let daarop op de inname van voedsel. Probeer een goede balans te vinden in hetgeen je eet. Dar doe je jouw huid namelijk een enorm groot plezier mee!

Tip 4: laat je huid verzorgen door een schoonheidsspeciliast

Of je nu last hebt van een onrustige huid of gewoon een momentje voor jezelf wil, een bezoekje brengen aan een schoonheidsspecialist is altijd aan te raden. Een schoonheidsspecialist weet immers wat jouw huid nodig heeft en kan deze dan ook optimaal reinigen, hydrateren en verzorgen. Wil je graag een huidverzorging combineren met een duidelijk doel zoals je huid verstevigen of van donkere kringen en diepe rimpels afkomen? Dan ben je bij een schoonheidsspecialist aan het juiste adres. Zeker voor én na de feestdagen is een gelaatsbehandeling een echte aanrader. 

Geniet van een momentje voor jezelf

Wil je graag meer weten over onze skincare? Op onze website kan je alles lezen over onze behandelingen. Contacteer ons gerust voor meer informatie of om een afspraak te maken. Wij zorgen ervoor dat jij stralend de feestdagen in kan gaan!