Daar is ze dan: de zon. Na een grijze, grauwe winter heb je er hard naar uitgekeken. Die eerste zonnestralen roepen dan ook op om heerlijk te gaan wandelen, fietsen, lopen… Maar wees voorzichtig want de zon kan ook gevaarlijk zijn. Bescherm je huid! 

Bescherm Je Huid

Voordelen van de zon

Zonnestralen zijn goed voor je lichaam. Van een half uur in de zon krijg je voldoende vitamine D in je bloed waar je 3 dagen mee verder kunt. Bovendien zorgen de vitamine voor sterke botten en gewrichten. Ook voor je mentale gezondheid is de zon een enorm voordeel. Je zal het zelf al wel hebben ondervonden: zonneschijn geeft je warmte en je krijgt meteen een beter humeur. 

Gevaar UV-stralen

Al vanaf jonge leeftijd waarschuwt iedereen je voor de gevaren van de zon. De UV-straling (of ultraviolette straling) kan namelijk zorgen voor huidschade en vroegtijdige huidveroudering. Je kan verbranden en nog erger: je kan huidkanker krijgen. Liever voorkomen dan genezen dus. 

Smeren, smeren, smeren

Om je huid niet te snel te laten verouderen of te beschadigen, blijf je best uit de zon tussen 11 en 15 uur. Dan brandt ze op haar felst. Stel je jezelf toch bloot aan het zonlicht? Smeren, smeren en nog eens smeren is de boodschap, liefst met een factor 30 SPF of hoger. Breng de zonnecrème 20 minuten voor je naar buiten gaat aan. De zon droogt je huid uit, zorg dus dat je voldoende water drinkt om gehydrateerd te blijven. Een verzachtende en hydraterende crème helpt je huid herstellen na een dag in de zon. 

Make-up dragen 

Goed nieuws voor alle liefhebbers van make-up. Ook op zonnige dagen is het geen probleem om jezelf op te maken. Let wel op dat je producten gebruikt met een goede zonnefilter en minerale filters. Je kan zo profiteren van een extra bescherming. Producten met minerale filters belasten je huid niet en weerkaatsen zon.

Nood aan een extra bescherming voor je huid? Moments4U helpt je graag met de juiste behandeling voor jou.