De herfst is aangebroken. De dagen worden korter, het wordt kouder en de bladeren vallen van de bomen. Door de verandering van het weer is het extra belangrijk om je huid goed te verzorgen. De koude, regen en wind zijn immers niet mals voor je huid. Om ervoor te zorgen dat jouw huid stralend en gezond blijft tijdens de herfst, hebben wij 7 beautytips op een rijtje gezet. 

1. Maak gebruik van verzorgende oliën

De herfst is het ideale moment om een olie toe te voegen aan je verzorgingsroutine, of het nu om je gezicht, lichaam of haar gaat. Olie biedt namelijk extra hydratatie. Ben je geen fan van het ietwat vettige laagje dat olie met zich meebrengt? Kies dan bijvoorbeeld voor een dry oil voor je lichaam. Of vervang je douchegel door een doucheolie. Om je gezicht schoon te maken, kan je ook gebruik maiken van een reinigende olie. Deze neemt minder vocht weg tijdens het reinigen en is daardoor ook zachter voor je huid. 

2. Insmeren is de boodschap

Door de koude krijgt je huid meer te verduren. Het is daarom belangrijk om je huid zo goed mogelijk de hydrateren. Wacht niet tot je handen of lippen droog aanvoelen, maar probeer preventief een beschermende laag crème aan te brengen alvorens je de deur uit gaat en het barre herfstweer trotseert. Uiteraard is het ook belangrijk dat je de dagelijkse dag-en nachtcrème niet vergeet aan te brengen. Je huid verdient immers de beste verzorging!

3. Masker aanbrengen

Een gezichtsmasker ondersteunt de dagelijkse gezichtsverzorging. Het versterkt de huidbarrière omdat een masker vaak herstellende ingrediënten bevat. Wil je echt kunnen genieten van een relaxmomentje? Kies dan voor een gelaatsverzorging. Hierbij wordt de huid gereinigd, optimaal verzorgd en geniet je van een heerlijk moment voor jezelf. Bij Moments4u kan je terecht voor verschillende gelaatsverzorgingen. Wil je graag dat je huid goed gehydrateerd wordt? Of geniet je liever van een anti-aging gelaatsverzorging? Wij voorzien een behandeling die past bij jouw wensen. 

4. Scrubben

Om de huid optimaal te verzorgen, is het van belang om af en toe je huid te scrubben. Wist je dat je niet enkel je lichaam en gezicht kan scrubben maar dat je lippen, handen en voeten ook een scrubbeurt kunnen gebruiken? Wees altijd voorzcihtig wanneer je gaat scrubben en kies voor een scrub met fijne scrubdeeltjes. Zo kun je jouw huid niet beschadigen. Vergeet niet je huid optimaal te hydrateren nadat het heeft genoten van een scrubbeurt. 

5. Drink voldoende water

Of het nu zomer, lente, winter of herst is, het blijft belangrijk om voldoende water te drinken. Water reinigt niet alleen het lichaam maar het zorgt er ook voor dat je huid soepel en stralend blijft. Je lichaam heeft voldoende vocht nodig, ook tijdens de minder warme maanden. 

6. Vitamine C en antioxidanten

Om je huid een echte boost te geven, kan je kiezen voor een serum of crème waarin vitamine C en antioxidanten zijn verwerkt. Een serum op basis van die bestanddelen is de beste manier op je teint tijdens de koude wintermaanden te doen heropleven. Je huid krijgt een ware boost en je voorkomt dat je teint dof wordt. 

7. Kies voor een optimale verzorging

Wil je graag jouw huid stralend en gezond houden deze herfst? Bij Moments4u bieden we verschillende beauty behandeling aan om jouw huid optimaal te verzorgen en te laten stralen. Wil je graag meer informatie over onze behandelingen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.