De zomer is in aantocht en dat betekent dat we kunnen genieten van hogere temperaturen. We gaan meer tijd in de buitenlucht doorbrengen en genieten van de zonnestralen. Voordat we met volle teugen kunnen genieten van het mooie weer, is het belangrijk om je huid goed voor te bereiden. Om ervoor te zorgen dat jij kan genieten van een stralende huid, hebben we 5 tips op een rijtje gezet.

Verwijder dode huidcellen

Scrub tijdens de zomermaanden je gezicht en je lichaam één keer per week. Houd er rekening mee dat je voor je gelaat een milde scrub gebruikt. Heb je een droge huid? Scrub je huid dan niet te vaak om irritatie te voorkomen. Door de dode huidcellen te verwijderen, wordt de huid weer glad en schoon. Daarnaast zorgt het er ook voor dat verzorgende en hydraterende crèmes beter worden opgenomen door de huid. 

Verbeter de textuur van je huid

Vitamine C wordt steeds vaker verwerkt in serums. De inname van vitamine C zorgt er namelijk voor dat pigmentvlekjes worden verminderd en dat de textuur van de huid wordt verbeterd. Omdat onze huid vooral overdag wordt blootgesteld aan allerlei schadelijke stoffen, is het aangeraden om het serum 's ochtends aan te brengen na het reinigen van de huid. 

Hydrateer je huid

Smeer je lichaam en gelaat iedere dag in met een hydraterende en verzorgende crème. Doe dit na het douchen en het reinigen van het lichaam. Gebruik steeds een crème die geschikt is voor jouw type huid. 

Bescherm je gelaat

Om je huid optimaal te beschermen, is het aangeraden om een zonnecrème te gebruiken. Gebruik de zonnecrème niet alleen op de dagen dat je gaat zonnebaden, maar ook wanneer je gewoon buiten komt en je huid blootstelt aan UV-straling. Zo zal de huid minder snel beschadigen en ontwikkel je ook minder snel rimpels. 

Een mooie bruine huid

Helaas duurt het vaak wat langer voordat we kunnen genieten van een mooie gebruinde huid. Wil je toch al met een licht gebruinde huid de zomer ingaan? Dan biedt een tanningspray de oplossing. Een goede tanningspray zorgt er namelijk voor dat je kan genieten van een mooie egale teint die natuurlijk oogt. 

Optimale verzorging

Wil je er zeker van zijn dat jouw gelaat zomerklaar is? Moments4u heeft verschillende gelaatsverzorgingen die ervoor zorgen dat de huid optimaal wordt gereinigd en verzorgd. Daarnaast wordt de huid gehydrateerd door het aanbrengen van een verzorgende crème die past bij jouw huidtype. Zo ben jij helemaal zomerklaar!