Nu de lente in aantocht is en de zon zich vaker laat zien, is het tijd om je huid voor te bereiden op de eerste zonnestralen. Door je huid goed voor te bereiden, kun je voorkomen dat deze beschadigd raakt door de zon en kun je de kans op zonnebrand verkleinen. In dit blogbericht geven we je enkele tips om je huid optimaal voor te bereiden op de lentezon.

Scrubben

Begin met het scrubben van je huid. Hiermee verwijder je dode huidcellen, waardoor je huid weer straalt en zacht aanvoelt. Bovendien zorgt het scrubben ervoor dat je huid beter en egaler bruin wordt en dat de kleur langer blijft zitten. Gebruik een milde scrub en scrub niet te vaak, anders kan je huid geïrriteerd raken.


Hydrateren

Een goed gehydrateerde huid is beter bestand tegen de zon. Gebruik daarom een voedende crème om je huid te hydrateren. Kies voor een crème met een hoge SPF, zodat je huid meteen beschermd is tegen de zon.


Beschermen

Het is belangrijk om je huid goed te beschermen tegen de zon. Draag daarom beschermende kleding, zoals een hoed en een shirt met lange mouwen. Vergeet ook niet om een zonnebril te dragen om je ogen te beschermen.


Zonnebrandcrème

Breng regelmatig zonnebrandcrème aan op je huid. Kies een crème met een hoge SPF en breng deze elke twee uur opnieuw aan. Vergeet niet om ook je lippen en oren in te smeren.

Het wordt aangeraden om dagelijks een crème met SPF op te smeren, zelfs in de winter of op bewolkte dagen. Zo elimineer je alle mogelijke zonneschade wat enorm helpt tegen de huidveroudering en dus rimpels.


Geleidelijk wennen

Laat je huid geleidelijk wennen aan de zon. Bouw de blootstelling aan de zon langzaam op en vermijd de zon op het heetst van de dag, tussen 12 en 3 uur. 

Wist je trouwens dat wie geleidelijk aan de zon op zoekt, zijn kleurtje langer behoudt dan mensen die op een korte tijd een donkerdere kleur krijgen? Als je meteen een hele dag in de brandende zon gaat zitten zal je wel aan aantal tintjes gebruind zijn, maar deze kleur vervaagt veel sneller dan bij iemand die langzaamaan de zon opzoekt. 

 

Door deze tips op te volgen, kun je je huid optimaal voorbereiden op de eerste zonnestralen. Zo kun je genieten van de zon zonder dat je huid beschadigd raakt. Vergeet niet om regelmatig te hydrateren en te beschermen tegen de zon, ook als het bewolkt is. Zo blijft je huid gezond en stralend! Wil je je huid graag toch nog een boost geven? Dan kan je bij ons altijd terecht voor een gelaatsverzorging op maat van jouw huid.