Een massage kan wonderen doen voor het menselijk lichaam, maar ook mentaal zorgt het voor een welverdiend moment van rust. Vandaag de dag zijn er ontelbaar veel verschillende opties qua massages. Om optimaal te kunnen genieten van het resultaat, is het aan te raden om er een te kiezen die het beste past bij de noden van jouw lichaam en geest. Weet je niet waar beginnen? Gebruik dan dit blogbericht als leidraad in het kiezen van jouw ideale massagemoment.

Waar heb je nood aan?

Allereerst is het aangeraden om te bepalen waar je, zowel lichamelijk als mentaal, nood aan hebt. Bij massages denkt men vaak aan pijn en stress, maar er zijn nog zo veel meer kwaaltjes waar massages bij kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan vermoeidheid, slechte bloedsomloop, maar ook krampen en slaapproblemen.

Verder zijn massages waarbij olie aan te pas komt ook goed voor de huid. Bij sommige massages heeft de olie zelfs anti-verouderende werking. Ideaal dus voor wie last heeft van droge huid of deze wil voorbereiden op het ouder worden.

Heb je geen uitgesproken fysieke of mentale klachten, maar wel nood aan gezelschap en qualitytime? Ook dan kunnen massages nuttig zijn. Door te kiezen voor een duo massage kan je samen met je geliefde, vriendin, zus, moeder…genieten en tot rust komen.

 

De opties

Relaxatie massage

Voor wie? Mensen die last hebben van stress, stijve spieren of pijn ervaren over het hele lichaam.

Wat houdt het in? Een heerlijk ontspannende massage, die je helemaal tot rust brengt en je daarna licht, opgeladen en energiek laat voelen, zodat je er weer tegenaan kan. Je doorbloeding wordt gestimuleerd en je stress zal verminderen. Dit is onze meest gekozen massage en zal bij (bijna) iedereen in de smaak vallen.

 

Hot stone massage

Voor wie? Mensen die last hebben van stress, vermoeidheid, slapeloosheid, stijve spieren, artrose of pijn in de onderrug, nek of schoudergebied. Het kan ook helpen bij spijsverteringsproblemen.

Voor wie niet? Mensen met een huidziekte, psoriasis of een gevoelige huid.

Wat houdt het in? Tijdens deze massage gebruikt men zowel de handen als de hete stenen, zoals de naam al verklapt, om je tot rust te brengen. Je lichaam wordt gemasseerd met gepolijste vulkanische stenen met een temperatuur van ongeveer 45 °C. Door de combinatie van warmte en beweging kan er dieper op het spierweefsel ingewerkt worden, waardoor de massage meer effect heeft.

 

Balinese massage

Voor wie? Mensen die last hebben van spier- en gewrichtspijn, stress of slaap- en ademhalingsproblemen. Ook als nazorg van sportblessures kan deze massage helpen.

Wat houdt het in? Deze ritmische, stevige en ontspannende massage maakt gebruik van een combinatie van acupressuur en deep-tissue massage. Zo wordt de stroom van bloed en zuurstof in je lichaam gestimuleerd waardoor diepe ontspanning ontstaat. 

 

Rug-schouder-nek massage

Voor wie? Mensen die last hebben van stress, vermoeidheid, spierspanningen of rug-, schouder- of nekpijn.

Wat houdt het in? Bij deze typische en populaire massage worden je rug, schouders en nek onder handen genomen met als doel de spanningen los te werken. We pakken intensief de pijnpunten en de spierverharding aan om te zorgen dat je je kan ontspannen. De oliën dringen onmiddellijk in de huid, waardoor de massage een snel effect heeft. 

 

Shiatsu massage

Voor wie? Mensen die last hebben van vermoeidheid en dus nood hebben aan een energieboost.

Wat houdt het in? Shiatsu is een zeer effectieve behandelingsmethode waarbij geen olie gebruikt wordt. Je kan dus gewoon je kledij aanhouden. Shiatsu betekent letterlijk druk met de vinger. Er wordt een combinatie gebruikt van tast- en druktechnieken, relaxtechnieken, stretching en massage. Er wordt op een ontspannen manier en met gebruik van het lichaamsgewicht druk uitgeoefend op bepaalde punten van het lichaam.

 

Hot-chocolate massage

Voor wie? Mensen die nood hebben aan wat ontspanning en aan dat beetje extra blijdschap. 

Wat houdt het in? Zoals de naam al verklapt wordt er bij deze massage gebruikgemaakt van cacao-olie. Deze zorgt ervoor dat het niveau van het gelukshormoon in ons lichaam stijgt. De warme chocolade wordt op de huid verdeeld en met de handen ingemasseerd. Je huid wordt gevoed en verzacht door de gebruikte cacao-olie, die ook een anti-verouderende werking heeft. De oppeppende eigenschappen van chocolade zorgen ervoor dat je na de massage op wolkjes loopt!

 

Voetmassage

Voor wie? Mensen die last hebben van stress, vermoeidheid, gewrichtspijn, hormonale klachten, migraine en zelfs maag- en darmklachten.

Wat houdt het in? Onze voeten zijn het deel van ons lichaam waar vele van ons het minste aandacht aan schenken, terwijl ze vaak het meeste te verduren krijgen. Het masseren van de voeten geeft dan ook een heerlijk ontspannen gevoel en zorgt ervoor dat je er weer tegenaan kan. 

 

Bamboe massage

Voor wie? Mensen die last hebben van stress en vermoeidheid.

Wat houdt het in? De bamboe massage is ontspannend, maar vooral stimulerend. Het verbetert de bloedsomloop en helpt in de afvoer van giftige stoffen. Door de acupressuur en de aanraking van de handen verdwijnen je spanningen, zodat de rust in je lichaam kan terugkeren.

 

Nog steeds geen idee welke je moet kiezen? Op de pagina's massages en duo massage vind je extra informatie over ons aanbod.

Wil je de beschikbare uren weten of heb je nog vragen over onze arrangementen? Wil je graag een afspraak inplannen? Contacteer ons! We helpen je graag verder.