Duomassage met 2 in dezelfde kamer moeder en dochter

Jongeren krijgen het mentaal steeds zwaarder door ‘technostress’. Het sociale secretariaat Securex bracht deze maand in dat verband opmerkelijke cijfers naar buiten. Meer dan een jaar afwezig zijn van het werk is geen uitzondering meer als je tussen 20 en 40 jaar bent. Het Laatste Nieuws ging te rade bij professor Dr. Theo Compernolle, gespecialiseerd in stress op de werkvloer: “Altijd bereikbaar zijn in combinatie met slaaptekort, is een ideale cocktail voor burn-out.” Regelmatig rust nemen is een must, en een ontspannende massage is het ideale middel daarvoor.

De tijd dat alleen spier-en gewrichtsproblemen twintigers of dertigers langdurig weg hielden van hun werk, ligt achter ons. Dertigers vormen zelfs de grootste risicogroep voor burn-out. De ‘technostress’ of ‘digibetas’ is schadelijker voor het mentale front dan je zou vermoeden.

Dr. Compernolle verduidelijkt: “Het is fantastisch dat we dankzij technologie altijd met iedereen verbonden kunnen zijn. Maar dat we dit ook nastreven, is rampzalig. We gebruiken die digitale snufjes verkeerd. Altijd verbonden zijn zorgt voor ‘technostress’, een laag niveau van stress waar we ons niet bewust van zijn, maar wel chronisch is. Het is net die stress die gezondheidsproblemen veroorzaakt.”

Neem je ontspanning

Laat de smartphone dus al eens links liggen. Het is volgens Compernolle de enige manier om productiever te werken en zo burn-outs te vermijden. Regelmatig bewegen, gezonde voeding en jezelf ontspannen helpen ook. Dat laatste lukt erg aardig met een massage.

Eén van de massagetechnieken die stress effectief vermindert, is Shiatsu. Door met de duimen en handpalmen te drukken op bepaalde punten van je lichaam, kan Shiatsu erg verlichtend werken. 

Intake gesprek

Vooraleer wij je behandelen, hebben we een intake gesprek. Probeer daarin zo eerlijk te zijn als je maar kan. Symptomen van pijn kunnen een diepere oorzaak hebben. Al onze massages brengen ontspanning en verlichting, maar de weg er naartoe trachten we helemaal op jou af te stemmen. De massagetechniek die wij je aanraden, zal erop gericht zijn onderliggende oorzaak aan te pakken.

Zo kan het zomaar gebeuren dat we je een zalig ontspannende hot stone massage aanbevelen, in plaats van een ‘normale’ rug-schouder-nek massage. 

Moet je fysieke klachten om een massage te verdienen? Helemaal niet! Een behandeling bij Moments4U is een erg fijne manier om jezelf eens flink te verwennen. Wist je trouwens dat wij cadeaubons aanbieden? Ideaal om iemand te verrassen die zo’n echt verwenmoment verdient.


Wens je bijkomende informatie of wil je weten wanneer je kan langskomen voor een behandeling? Contacteer ons.