De dagen worden korter en kouder, de verwarming wordt wat hoger gezet en helaas krijgt onze huid het ook moeilijker. Door de droge winterlucht raak je die gezonde zomergloed kwijt en ziet je huid er zelfs wat dof uit. Toch kan je met de tips in dit blogbericht je huid weer doen stralen. 

1. Drink voldoende water 

In de winter wil je liefst jezelf opwarmen met een lekkere warme chocolademelk of thee. Toch blijft het belangrijk om voldoende water te drinken. Het zorgt er namelijk voor dat je huid er voller en meer gehydrateerd uit zal zien. 

 

2. Wassen met lauw water

Hoewel de verleiding groot is om de douche wat warmer te zetten in de winter, doe je dit beter niet. Door heet water te gebruiken, haal je de natuurlijke oliën van je huid weg, die juist belangrijk zijn voor het hydrateren van je huid. 

 

3. Smeer je winterhuid weg

Smeer je meteen na het douchen in wanneer je huid nog een beetje vochtig is. Na het douchen staan je poriën open, waardoor je dag- of nachtcrème beter wordt opgenomen. Je huid wordt zo beter gehydrateerd en je voorkomt het trekkend en jeukend gevoel waar je vaker last van hebt in de winter. 

 

4. Gebruik een zachte peeling

Door je huid te exfoliëren in de winter, verwijder je de dode huidcellen die je huid er schilferig uit doen zien. Belangrijk hierbij is dat je geen scrub gebruikt. Scrubs zijn vaak te grof, waardoor ze jouw gevoelige winterhuid juist harder beschadigen. Gebruik in plaats daarvan een zachte peeling die je huid doet glanzen. Ga bijvoorbeeld voor een peeling met alphahydroxyzuur, ofwel AHA. Deze peelings zijn geschikt voor de droge huid omdat ze op een zachte manier de dode huidcellen verwijderen én je huid hydrateren. 

 

5. Vitamine C voor een stralende huid

Vitamine C zorgt niet alleen voor een betere weerstand of meer energie. Het helpt ook bij het aanmaken van collageen. Hierdoor wordt je huid soepeler en voller. Voeg een vitamine C serum toe aan je huidverzorgingsroutine en je doffe huid zal weer stralen.

 

6. Laat jezelf verwennen met een gelaatsverzorging 

Je kan jezelf natuurlijk ook laten verwennen met een professionele gelaatsverzorging door Moments4u. Je komt stralend buiten dankzij de juiste reiniging en verzorging. Persoonlijke tips voor jouw huidtype zijn inbegrepen. Je bent zo helemaal klaar voor de feestdagen!

Over feestdagen gesproken: maak vrienden en familie blij met een van onze cadeaubons!